Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BADEMLİ İRMİK HELVASI



File Bademli İrmik Helvası

Kandillerde çocukluktan gelen bir alışkanlık mutlaka helva yapıp sevdiklerimizle paylaşırız. Annemin sayesinde Helvalarım güzel oluyor yiyenler memnun kalıyor garantili bir  tarif lezzeti de nefisti.

Malzemeler (6 porsiyonluk )
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
20gr.1 yemek kaşığı kadar tereyağ

Ilık sütün içerisine şeker ve suyu ekleyip tencerede biraz ılıtarak şekeri eritiyoruz.
Sıvıyağı ve tereyağını tavada eritip irmik ve bademleri ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. Renk almaya başlayınca sütlü şerbeti içerisine boşaltıyoruz. Boşaltırken dikkat edin buhardan eliniz yanmasın.
Helvayı şerbetiyle birlikte karıştırıp şerbeti çekince ocaktan alıp tavanın kapağını kapatıyorum. 5dakika demlendikten sonra kaselere basıp şekillendiriyoruz. Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


 ,  










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f