FIRINDA KÖY HOROZU
1 adet taze çiftlik horozu
1 adet limon
Sosu için
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı haşlanmış horozun yağı
1 kase normal su
●Lezzeti tartışılmaz bir çiftlik horozu pişirebilmek nasip oldu.
●Temizlemesini saymazsak pişerken ki kokusu, suyuna saldığı kendi yağıyla çocukluğumdaki o lezzetin aynısını yaşadım.
●Horozun içini ve küçük tüylerini temizledikten sonra limonla horozun bütün gövdesini ovup bol suyla güzelce yıkayıp duruluyoruz.
●Geniş bir tencereye horozun ayaklarını birbirine bağlayıp yerlestiriyoruz. Tenceremizi suyla doldurup maksimum 2 saat orta ateste pişiriyoruz.
●Suda haşlanmış olan horozu fırın tepsisine alıyoruz.
● Başka bir tepsiyede su doldurup fırının alt kısmına yerleştiriyoruz böylece kaynayan su buhar yapacak horoz da daha yumuşak kızaracaktır .
●Biber salçası, toz biber ve tuzu çırpıyoruz üzerine haşlanmış horozun yağından ekleyip her tarafına sürüp 200'C de önceden ısıttıgımız fırında pişiriyoruz.
●Arada bir fırından çıkarıp horozun yağlı suyundan bir kepçe döküp tekrar fırınlıyoruz.
●Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Elinize sağlık.
Yorum Gönder