Tam bir turşu çılgını olarak yaz-kış
zevkle yaptığım salatalara da kullandığım
Mor Lahana Turşusu
1adet orta boy mor lahana
1çay tabağı kalın tuz
yarım limon
Üzüm sirkesi
4-5 diş doğranmış sarımsak (isteğe bağlı )
Orta boy lahanayı ikiye bölüp ortasındaki sert kısmını çıkarıp ince
ince dogruyoruz geniş bir legene koyup üzerine tuz ekeleyip limonu sıkıp
4-5 saat bekletiyoruz.
Arada karıştırarak tuzun lahanayı yumuşatmasına yardım ediyoruz. Yumuşayan lahanayı bol su ile 2-3 kez yıkayıp tuzunun bir kısmını akıtıyoruz.
Süzgeçten geçirip sarımsağını ekleyip kavanozlara dolduruyoruz.
üzerine üzüm sirkesi koyup kapağını kapatıyoruz ertesi gün yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Arada karıştırarak tuzun lahanayı yumuşatmasına yardım ediyoruz. Yumuşayan lahanayı bol su ile 2-3 kez yıkayıp tuzunun bir kısmını akıtıyoruz.
Süzgeçten geçirip sarımsağını ekleyip kavanozlara dolduruyoruz.
üzerine üzüm sirkesi koyup kapağını kapatıyoruz ertesi gün yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Çok severim lahana turşusunu.. ellerinize sağlık..
Yorum Gönder