Patates Mantısı
500 gr.patates
Bir tutam maydanoz
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıcak su
Patatesleri haşlayıp soğutuyoruz. Patatesleri iyice ezip içerisine baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz sonra maydanozunu kıyıp ekliyoruz.
Patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp orta kısmına bastırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Yoğurdun içerisine sarımsağı ezip tuzla birlikte karıştırıp hazırlıyoruz. Servis tabagındaki mantının orta kısımlarına birer tatlı kaşığı yoğurt koyuyoruz.
Tereyağını tavada eritip salçasını ekliyoruz biraz karıştırıp sıcak suyu ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.
Yoğurdun üzerine birer ikişer damla salçalı sos döküp isteğe bağlı olarak nane de ekeleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
2 yorum:
Bende cok severek yaparim,cokta lezzetli olur ,ellerine saglik
Teşekkürler ☺☺☺
Yorum Gönder