TAHiNLi BAKLA EZMESi (FAVA)
Akşam yemeklerinde ağır yemeklerden çok meze tarzında atıştırmalıkları tercih ediyorum. Eşimse ana yemeklerin yanında mutlaka soğuk mezelerin olmasını tercih eder.Bu nedenle her daim soğuk mezeleri hazırlayıp buzdolabında bulundururum.
Yapılışı çok pratik ekmek üstü yada meze gibi servis edebileceğiniz nefis bir tarif
1 şu bardağı haşlanmış kuru bakla
1 tepeli yemek kaşığı tahin
Yarım limon suyu
1 diş sarımsak
Kimyon, tuz, pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam İnce kıyılmış maydanoz
Biber turşusu (isteğe bağlı )
Kuru baklayı bolca ıslatıp soyup porsiyonluk olarak poşetlerle buzlukta bekletiyorum acil durum kurtarıcısı olarak buzluktan çıkarıp haşlayıp meze yapıyorum aklınızda bulunsun.
1 su bardağı baklayı 2 su bardağı su ile haslıyoruz.Haşlanmış baklaları suyu çoksa süzüp sıcak sıcak eziyoruz. Soğuyan baklaların içerisine tahin, zeytinyağın yarısını ve limon suyunu katıp karıştırıyoruz.Ezilmiş sarımsağı ve baharatlarını ekleyip karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirip kıyılmış maydanoz ve turşu ile mezemizi tamamlıyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder