TAHiNLi PiYAZ
1 buçuk su bardağı küçük boy kuru fasulye
Bir tutam maydanoz
1 adet kırmızı kuru soğan
Sosu için
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Pul biber, karabiber, tuz
- Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslıyoruz ertesi güne bol suda haşlıyoruz.
- Haşlanmış olan fasulyeyi süzgeçte bekletiyoruz
- Tahin, zeytinyağı ve limon suyunu kasede çırpıyoruz. Baharatlarını ekleyip sosu hazırlıyoruz.
- Fasulyeleri sosa boşaltıp karıştırıyoruz.
- Maydanoz ve soğanı minik minik doğrayıp Fasulyelerin üzerine boşaltıp karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
1 yorum:
Tahine bayılırım ve her şeye çok yakıştığını düşünüyorum. Kullanırım da:))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
sevgiler...
Yorum Gönder