MÜTEBBEL
Halep'te ve Antakya'da yapılan bir patlıcan mezesidir
Közlenmis Patlıcanın en güzel salatalarından biriside Mütebbel dir. Pratik yapımıyla beş çaylarınız için salata, et yemeklerinin yanına meze olarak hazırlayabileceğiz nefis bir lezzet
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Tuz
Üzerine
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Patlıcanları ocakta, mangalda yada fırında közlüyoruz. Buzlukta daha önce közleyip koyduğum patlıcanları kullandım daha çabuk oldu.
Tahin, sarımsak limon suyu ve tuzu sos kabında karıştırıyoruz.
Patlicanları ince ince kıyıp sosla karıştırıyoruz.
Tereyağını eritip pul biberi ekleyip sıcak sıcak servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder