Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AVAKODOLU HUMUS




 AVAKODOLU HUMUS

2 tane olsun Avakado
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı Tahin
1 cay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış nohutun suyu
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
1 su bardağı ılık su

Üzeri için
 Isteğe göre pul biber
Zeytinyağı


Haşlanmış nohutları metal süzgeçe koyup avucunuzla süzgeçe sürterek nohutun kabuklarının çıkmasını sağlayın.

Nohut hariç Avakado ve bütün malzemeler  pürüzsüz olana kadar robotta çekiyoruz.Yesil renkte bir dip sos elde ediyoruz .Eger bu sos çok koyu olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz.

Nohutları ekleyip tekrar pürüzsüz olana kadar çekmeye devam ediyoruz.

Servis tabagına aldığımız humusun üzerine zeytinyağı döküp pul biber serpiştirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f