Turşu cok severim yaz kış zevkle yaptığım salatalarda da kullandığım
MOR LAHANA TURŞUSU
1adet Mor Lahana
2 yemek kaşığı tuz
1 limon
Üzüm Sirkesi ,Elma Sirkesi hangisi olursa olsun.
Ben sarımsak koymadım isterseniz 2-3 diş sarmısakta koyabilirsiniz.
* Lahanayı ortadan ikiye kesip ortasının sert kısmını çıkartıp istediginiz büyüklükte doğruyoruz.
*Lahananın üzerine tuzunu serpio limonunu sıkıp karıştırıyoruz.
*Birkac saat lahananın yumuşaması icin bekletiyoruz.
*Lahananın tuzunu atmak icin su ile yıkayıp süzgecte bekletiyoruz.
*Lahanaları kavanozlara basıp üzerine elma yada üzüm sirkesini kavanozun agız kısmına kadar ekleyip kapağını kapatıyoruz.
*Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder