Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MOR LAHANA TURŞUSU

Turşu cok severim yaz kış zevkle yaptığım salatalarda da kullandığım 
MOR LAHANA TURŞUSU
 
1adet Mor Lahana 
2 yemek kaşığı tuz 
1 limon 
Üzüm Sirkesi ,Elma Sirkesi hangisi olursa olsun.
Ben sarımsak koymadım isterseniz 2-3 diş sarmısakta koyabilirsiniz.
* Lahanayı ortadan ikiye kesip ortasının sert kısmını çıkartıp istediginiz büyüklükte doğruyoruz. 
*Lahananın üzerine tuzunu serpio limonunu sıkıp karıştırıyoruz. 
*Birkac saat lahananın yumuşaması icin bekletiyoruz.
*Lahananın tuzunu atmak icin su ile yıkayıp süzgecte bekletiyoruz.
*Lahanaları kavanozlara basıp üzerine elma yada üzüm sirkesini kavanozun agız kısmına kadar  ekleyip kapağını kapatıyoruz. 
*Afiyet olsun.
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f