ARNAVUT CiGERi
Malzemeler:
500 gr.ciger
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
bir tutam sarımsak tozu
bir tutam acı pul biber
Kızartmak için bol sıvıyağ
Yapılışı:
Ciğeri satın alırken bütün parça halinde almanızı tavsiye ederim ciğer yıkanmaz ama bütün olarak alırsanız dogramadan önce yıkayıp kağıt havlu ile kuruladiktan sonra dış zarını soyup küp seklinde dogruyoruz.
Un ve diğer malzemeleri geniş bir kapta harmanlayıp doğradığımız cigerleri bu karışıma buluyoruz.
Tavada bol miktarda yağı ısıtıyoruz.Paneledigimiz cigerleri kızgın yağda fazla karartmadan pisiriyoruz.
Bol soğanlı karışık salata ile servis ediyoruz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder