BARBUNYA
1 kase barbunya (tazesi yada kurusu)
1adet havuç
1adet kuru soğan...
1adet orta boy patates
1tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
kalın bir limon dilimi
karabiber, pul biber
Servis etmek için
1kase kıyılmış maydanoz
Kuru barbunya kullanacaklar bir gece önceden bol suyla ıslamaları gerekmektedir.
ince ince doğradığımız soğanı zeytinyağıyla kavuruyoruz salçasını barbunyasını ve havuçlarını ekleyip kısa süreli kavurup suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca baharatlarını limonunu şekerini katıp küp şeklinde dogradığımız patatesleri de ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Barbunyanız pismeden suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Barbunyamız pistikten sonra icindeki limon dilimini almayı unutmayın.
Servis tabagına aldığımız barbunyanın üzerine maydanoz serpip servis ediyoruz afiyet olsun.Bizi
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder