MÜCVER
3 kabak
1 adet kırmızı kapya biber
3 taze soğan
1 demet dereotu
1 dilim ufalanmış beyaz peynir
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı ucu ile karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kabakları iyice yıkap kabuklarını soyun. Büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir şekilde sıkarak suyunu süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Dereotlarını yıkayıp kıyın. Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa tüm malzemeleri ilave edin ve hepsini iyice karıştırın. 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün. Üzerlerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üzerlerine karabiber serpin. Ilık servis yapın.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder