Ev yapımı Kekstra
Kekstra kalıplarını yıllardır kullanıyorum ama böyle bir kek olduğunu sevgili dostum Selda Tosun https://yemekleralemi.com sayesinde öğrendim. Ondan esinlenerek bende bir kez daha ismine yakışır dolgulu kek Kekstra 'yı hazırladım.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından biraz az un
Jölesi için
250gr taze çilek
4 yemek kaşığı şeker
2 tepeli yemek kaşığı nişasta
Yada hazır paket jöle yada meyve sosu kullanabilirsiniz
*Yumurtayı şeker ve ılık su ile köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağını ekleyip unun yarısını azar azar ilave edip bir taraftanda mikserle çırpıyoruz.
*Kalan una vanilya ve kabartma tozunu ekleyip azar azar ilave ederek kekimizi hazırlıyoruz.
*Kekstra kalıbını biraz yağlayıp kekimiz den kalıbın orta kabartma kısmı kapanana kadar dolduruyoruz.
*Önceden ısıtılmış fırında 185'C içini çekene kadar pişiriyoruz.
*Çilekleri doğrayıp şekerle birlikte bir süre bekletiyoruz suyunu salmaya başlayınca içerisine nişastasını katıp orta ateşte koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz.
*Blenderla çilekleri çırpıp krema kıvamına getiriyoruz biraz soğumasını bekliyoruz.
*Soğuyan kekleri kalıptan çıkarıp ortalarına birer kaşık jöle koyup servis ediyoruz.
*Kekstra kalıbınız yoksa muffin kalıplarını kullanıp kekleri orta kısmını bıçakla keserek küçük bir oyuk yapabilirsiniz.
*Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
6 yorum:
Muhteşem.. Ellerinize sağlık...
Harikasın canım eline sağlık����
Teşekkürler
Teşekkürler canım ☺
Emeğine sağlık canım. Bu tek atımlık kellere bayılıyorum. Mutlaka denemek istiyorum. Tarifini listeme aldım. Sevgiler.
Güzel gözüküyor ellerinize sağlık 😁😂
Yorum Gönder