KREMALI PASTA
4 tane yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
yarım çay bardağı sıcak su
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı (150gr) un
1 buçuk yemek kaşığı nişasta (30gr)
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema
Süslemek için
2- 3 adet muz (pastanın içine )
1 paket kırık çikolata (kenarlarına)
1/4 nar
✔ Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Kremamız kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp içerisine tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
✔Kremamız soguduktan sonra İçerisine sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz ve buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
✔ Yumurtanın sarısını şekerle ve sıcak su ile krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz .İçerisine kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu koyup çırpıyoruz. Unun yarısını da ekleyip yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
✔Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
✔ iki harcı birleştirip kalan unu ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
✔ Yağlayıp unladıgımız 26'lık kekepçeli kalıba harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz ve 185'C önceden ısıttıgımız fırında pisiriyoruz.
✔ Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp üzerine dilimledigimiz muzları sıralayıp biraz hindistan cevizi ekeliyoruz
✔ Kalan kremadan bir miktar krema torbasına doldurup kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz.
✔ Kenarlarına çikolata parçaları ile süsleyip ortasına krema sıkıp narla renklendirdikten sonra buzdolabında birkaç saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
✔ Afiyet olsun
✔Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
✔ iki harcı birleştirip kalan unu ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
✔ Yağlayıp unladıgımız 26'lık kekepçeli kalıba harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz ve 185'C önceden ısıttıgımız fırında pisiriyoruz.
✔ Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp üzerine dilimledigimiz muzları sıralayıp biraz hindistan cevizi ekeliyoruz
✔ Kalan kremadan bir miktar krema torbasına doldurup kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz.
✔ Kenarlarına çikolata parçaları ile süsleyip ortasına krema sıkıp narla renklendirdikten sonra buzdolabında birkaç saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
✔ Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder