Kapuska (lahanalı pilav)
yarım lahana
1adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı biber salçası
1 kase bulgur
1su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, pul biber
Yarım lahanayı kıyıp sirkeli suyun içinde bekletip yıkadıktan sonra süzgeçte suyunu çektiriyoruz.
Kuru soğanı ince ince kıyıp sıvı yağla kavuruyoruz.Bulgurunu ekleyip kısa süreli kavurup salcasını ve sıcak suyunu ilave ettikten sonra lahanalarıda ekliyoruz.
Lahanalar ilk önce tencerenize sığmayabilir azar azar ilave edin biraz yumuşayınca biraz daha ilave edip tencerenin dibinden üste doğru karıştırıp orta ateşte kontrol ederek pişiriyoruz.
Lahanalar pişene kadar suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder