Yonca Poğaça
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( sarılarını üzerine sürüyoruz )
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı
Çökelikli , peynirli ve patatesli olarakta iç harcını hazırlayabilirsiniz
100 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pul biber
Hamur yoğurma kabında ılık süt , şeker ve mayayı karıştırarak eritiyoruz . Su sıvıyağ ve yumurta beyazını katıp çırpıyoruz.Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
Kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Sıvıyağını ekleyip ince kıyılmış soğan ve biberlerle birlikte pisiriyoruz. Baharatlarını ekleyip ince doğranmış domatesini katıp karıştirdiktan sonra ocaktan alıyoruz.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde yumaklar döküyoruz. Her yumağı küçük çay tabağı kadar açıyoruz karşılıklı olarak dört adet kesik atıyoruz.
Her köşesine harç koyup iki uçları birleştiriyoruz.Dört köşeyede aynı işlemi yapıp dört köşesini ortada birleştirip poğaçayı fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurlara aynı işlemi yapıp en son poğaçaların ortasına zeytin ve kokteyl domates yerleştirip tepside 15-20 dakika daha dinlendirip yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış fırında 185 'C pisiriyoruz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder