Portakal Soslu Kremalı Pasta
Keki için
4 yumurta (oda sıcaklığında )
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Muhallebisi
1 litre süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Portakal Sosu
1 litre taze sıkılmış portakal suyu
5 tepeli yemek kaşığı nişasta
4 tepeli yemek kaşığı şeker ( portakalın tadına göre şeker oranını ayarlayın )
• Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Unun ilk bardağı ıspanak püresi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yüksek ayarda çırpıyoruz.Kalan unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
•Borcam büyük boy tepsimizi yağlıyoruz. Kekimizi boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 185'C de pişiriyoruz.
• Muhallebisi için margarin ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra margarini ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra vanilyasını katıp arada bir karıştırarak kremamızı soğutuyoruz.
• Portakal suyunu tencereye koyup şeker ve nişastayı ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
• Borcam daki kekimizi dikkatlice çıkarıp tepsinin tabanına biraz hindistan cevizi ekeleyip, keki tekrar tepsiye koyuyoruz.
• Kekin üzerine muhallebiyi döküp spatulayla düzeltiyoruz.
• Portakal sosunu kremanın üzerine döküp spatulayla düzeltip buzdolabında ertesi güne kadar bekletiyoruz.
• Dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder