Bögürtlen Soslu
Fındık Ezmeli
Elmalı Pay
1adet blatterteig (milföy) hamuru
İç malzemesi
1adet rendelenmiş elma
2 yemek kaşığı fındık ezmesi
1tatli kaşığı tarçın
üzerine
1paket hazır bögürtlen sosu
pudra sekeri
Hazır hamurumuzu 18 adet kare şeklinde kesiyoruz.
Elmayı rendeleyip tarçın ve fındık ezmesi ile karıştırıp birer yemek kaşığı hamurların ortasına koyuyoruz (9 tanesine iç koyup diğer kareleri kapak olarak kullandım)
diğer kareleri elmalı harcın üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırarak hem şekillendirip hemde kapatıyoruz orta kısımlarına sos dökeceğimiz için yuvarlak birseyle baskı yapın. 175'C önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembelesinceye kadar pisiriyoruz.
Elmalı paylar soguduktan sona biraz pudra sekeri serpip bögürtlen sosundan üzerine döküp servis ediyoruz afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder