ETİ CİN TARİFİ
SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır
2 yumurta
1 su bardağı 130gr. Şeker
1 çay bardağı (85gr.)sıvıyağ
1 şişe (250ml)soda
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı (360gr)un
Jölesi için
4 adet portakal suyu (350ml)
6 yemek kaşığı (80gr.) şeker
1 tepeli yemek kaşığı (30gr.)nişasta
4 adet portakal suyu (350ml)
6 yemek kaşığı (80gr.) şeker
1 tepeli yemek kaşığı (30gr.)nişasta
Üzeri için
Kırık çikolata
Kırık çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpıyoruz. Yağı, sodayı ekleyip karıştırıyoruz.
Vanilya kabartma tozu ve ununu azar azar ekleyip kekimizi hazırlıyoruz.
Küçük tart kalıplarını veya büyük boy tart kalıbını yağlayıp unluyoruz ve harcımızı boşaltıp 160 'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Portakallarin suyunu sıkıp nişasta ve şekerle peltek kıvamı alana kadar pisiriyoruz.
Pişen kekleri soguduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.
Ilık şekildeki portakal peltesini kepçe ile azar azar boşaltıp tamamen soguduktan sonra çikolata parçalarını serpistiriyoruz.
Hazırladığımız kek harcından 2 adet büyük boy cin cin yadaYumurta ve şekeri 5 dakika çırpıyoruz. Yağı, sodayı ekleyip karıştırıyoruz.
Vanilya kabartma tozu ve ununu azar azar ekleyip kekimizi hazırlıyoruz.
Küçük tart kalıplarını veya büyük boy tart kalıbını yağlayıp unluyoruz ve harcımızı boşaltıp 160 'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Portakallarin suyunu sıkıp nişasta ve şekerle peltek kıvamı alana kadar pisiriyoruz.
Pişen kekleri soguduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.
Ilık şekildeki portakal peltesini kepçe ile azar azar boşaltıp tamamen soguduktan sonra çikolata parçalarını serpistiriyoruz.
16-18 adet küçük boy cin cin çıkmaktadır.
Bu güzel tarif icin Filizin Lezzetli Tarifleri'ne tesekkürler
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
7 yorum:
Çok güzel olmuş. İlk fırsatta yapacağım.... Tesekkur ederim. Glikoz şurubu kullanıldığı için artık çoğu ürünü almiyorum. Ve çocuklarım bunu çok seviyor ama yiyemedikleri için uzuluyorlardi. Artık mutlu olacaklar. Tekrar tesekkur ederim.
Teşekkürler beğenmenize sevindim
ellerine sağlık Yasemin'ciğim
Ellerinize sağlık ne kadar güzeller.
Pastada da üstüne tanimiyorum, öyle güzel anlatiyorsun ki kalkip yapasim geliyor . ellerine saglik
çok şirin ve leziz ellerine sağlık
Yorum Gönder