MANTARLI MAKARNA...
1 paket çubuk makarna
Sosu için
1 paket (500gr)mantar
5-6 adet kokteyl domates yada 1 adet normal domates
1 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Mantarları soyup iki yada dörde bölüyoruz.
Teflon tavayı ocağa koyup iyice kızdırıyoruz.
Kızan tavaya mantarları koyup 5 dakika yağsız hoplatarak mühürlüyoruz. Böylece mantarlar suyunu salmadan ve rengi bozulmadan pisirecegiz.
Mantarlar sıvı yağı ekleyip renk alana kadar pisiriyoruz.
Sarımsak ve ince kıydıgımız biberleri ekleyip biberler saydamlasana kadar pisiriyoruz.
Domatesini ekleyip baharatlarını ilave ediyoruz.
Domatesler suyunu salınca başka tencerede hasladigimiz makarnanın suyundan bir su bardağı kadar sosa ekliyoruz.
Makarnamızı biraz diri pisiriyoruz.Mantarli sosa makarnayı boşaltıp sosla birlikte 3-4 dakika daha pişirip servis ediyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder