Yaprak Poğaça
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
Un
İç harcı için
1 çay bardağı sarı haşhaş
yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine
2 yumurta sarısı
●Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Sıvıyağı ve yumurta beyazını ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
●Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküyoruz.
●Haşhaşla sıvıyağı karıştırıyoruz.
●Yumakları çay tabağı kadar açıyoruz içerisine 1 tatlı kaşığı haşhaş sürüyoruz.
●Hamurumuzu rulo yapıp makasla resimdeki gibi yatık olarak 3 yada dört derin kesik atıyoruz .
● Hamurumuzun yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize koyup yapraklarını sağlı sollu yanlara yatırıyoruz.
● Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
●Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pişiriyoruz.
●Afiyet olsun
●İsterseniz bu poğaçayı Nutellalı, ıspanaklı, peynirli ve patatesli de yapabilirsiniz
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
8 yorum:
Maşallah yine çoook güzel olmuş Yasemin'cim
Ellerinize sağlık Yasemin hanım. Görüntüsü çok hoş olmuş.
Merhaba,
Şekiller ne kadar güzel olmuş elinize sağlık.
Ben de sizi beklerim, sevgiler...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Teşekkürler Selma Abla saygılarımla
Teşekkürler Emel hanım
Teşekkürler Fulya hanım
Teşekkürler Fulya hanım
Teşekkürler Emel hanım
Yorum Gönder