Kremalı Fındıklı Çikolata Soslu Pasta
Bu tarz pastaları seviyorum yapması pratik, malzemeleri her evde bulunan, kalabalık çay saatleri için ideal ve yaş pastaya benzeyen lezzeti ile muhteşem daha ne olsun. ....
4 yumurta
1 su bardağı ılık süt
2 tepeli su bardağı un (250gr )
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tepeli çay bardağı şeker
yarım limon suyu
Kreması için
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine
1 paket hazır çikolata sosu arkasındaki tarifden 1 çay bardağı eksik sütle çırpıyoruz.
1 su bardağı hindistan cevizi
yarım paket kırık çikolata
1 paket kiraz (pastalar için )
1 su bardağı çekilmiş fındık
● Öncelikle kremamızı pişirelimki pastayı hazırlayana kadar soğusun. Tencereye tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri koyup çırpıyoruz. Orta ateşte koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra vanilyasını katıp karıştırıyoruz arada bir karıştırarak soğutuyoruz
● Yumurtanın sarısını şeker ve sütle çırpıyoruz, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz
● Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz
● iki harcı birleştirip spatulayla karıştırıyoruz.
● Büyük boy borcam tepsiye yağlı fırın kağıdı seriyoruz üzerine harcı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
● Önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz
● Pandispanyayı soguduktan sonra tepsiden fırın kağıdı ile çıkartıp tepsinin tabanına biraz hindistan cevizi ekeliyoruz fırın kağıdını çıkartıp pastayı tekrar tepsiye yerlestiriyoruz servis yaparken kolaylık sağlayacaktır.
● Soğuyan kremayı pastanın üzerine boşaltıp düzeltiyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz.
● Dinlenen pastanın üzerine fındık serpistiriyoruz.
● Çikolata Sosunu arkasındaki tarifde verilen süt ölçüsünde 1 çay bardağı eksik sütle çırpıyoruz ocakta pişirip arada bir karıştırarak soğutuyoruz
● Pastanın üzerinie çikolata sosunu yayıyoruz buzdolabında bir saat daha dinlendirip hindistan cevizi, kirazlar ve çikolata parçacıklarıyla süsleyip servis ediyoruz
●Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
6 yorum:
Harika görünüyor 👍
Yasemin hanımcım görüntü bir kere muhteşem olmuş. Lezzeti de eminim öyledir. Ellerinize sağlık.
nefis görünüyor ellerine salık...
Teşekkürler
Teşekkürler Emel hanım
Teşekkürler canım
Yorum Gönder