Çocukluğumuzda annemin haftasonu beş çaylarının yanına yaptığı o zamanlar sarımsaklı diye yemediğimiz şimdi ise içine düştüğümüz nefis bir yoğurtlama
250gr. Küçük boy makarna
300gr. Yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Tuz
Üzerine
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
- Makarnayı bol suyla haşlayıp soğuk suyla şokluyoruz
- Geniş bir kaseye yoğurdu , ezilmiş sarımsağı ve mayonezi koyup karıştırarak biraz tuz ilave ediyoruz.
- Yoğurdu makarnaya ekleyip tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Zeytinyağını yağ tavasında biraz ısıtıp naneyi ve kırmızı biberi ekliyoruz.
- Servis tabağına aldığımız boraninin üzerine naneyi gezdirip servis ediyoruz.
- Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder