Haşlama
Kuzu eti kokuyor diye pekçok evde pisirilmiyor bence en güzel haşlama ve kavurma kuzu eti ile oluyor. Tabiki herkesin damak tadı farklıdır bu tarifimizi isterseniz dana eti ilede pisirebilirsiniz.
4 kişilik
1 kg.kemikli kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 dal biberiye
3 diş sarımsak
Tuz, kimyon, zerdeçal
4 su bardağı sıcak su (
Tenceremizi ocağa koyup kızdırıyoruz etlerimizi ilave edip mühürlüyoruz. Etler renk aldığında içerisine kuru soğanı bütün olarak sarımsak ve havucu da dilimleyip ekliyoruz. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu boşaltıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Etler pişene kadar ara ara sıcak su ekleyip lokum gibi pisiriyoruz.
En son suyunu çekince baharatlarını ekleyip isterseniz sulu isterseniz susuz olarak servis edebilirsiniz.
Ben suyunu çektirdim ve birazda kendi yağıyla kısık ateşte kavurdum
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
8 yorum:
BİZ ÖZELLİKLE KUZU ETİ YEMEYE ÇALIŞIRIZ,çok lezzetlidir asla kokmaz özellikle Balıkesir'imizin kuzu etleri çok makbuldür :)
afiyet şifa olsun
BİZ ÖZELLİKLE KUZU ETİ YEMEYE ÇALIŞIRIZ,çok lezzetlidir asla kokmaz özellikle Balıkesir'imizin kuzu etleri çok makbuldür :)
afiyet şifa olsun
Bizim evde de Kuzu eti çok tüketilir lezzetini tartışmam zaten
Saygılarımla
Kuzu eti çok lezzetlidir ve çabuk pişer bizde tüketiriz ama o minicik kuzuları düşünmeden yemek gerekiyor düşününceee....
Ellrinize sağlık Yasemin hanım. Kış mevsiminin güzel yemeklerindendir.
Elerine sağlık cnm bir etbur olarak tek kelimeyle nefis diyorum
Çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...
Ellerine saglik yasemin
Yorum Gönder