Kuşbaşılı Ali Nazik
500 gr.kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1yemek kaşığı silme biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
karabiber, kimyon, tuz, pul biber
Yoğurtlu Sosu için
3 adet közlenmiş patlıcan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr.yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Süslemek için
Maydanoz
Kuşbaşı eti tavada önce pisiriyoruz , suyunu çekip etin piştigini kontrol edip sıvıyağı ilave ediyoruz. Küçük küçük doğradığımız soğan ve biberleri de katıp birlikte kavuruyoruz.
Domatesleri soyup doğruyoruz kavrulan ete katıp suyunu salana kadar bekletiyoruz.
Domateslerin suyu çıkmaya başlayınca salçasını ve baharatlarını katıp ocağı kısıp biraz kaynamaya bırakıyoruz.
Patlıcanları ocakta yada fırında közlüyoruz.Ben yazın mangalda hazırlayıp buzluga koyduğum patlıcanlardan kullandım.
Patlıcanları soyup bıçakla iyice eziyoruz.Tavaya koyup sıvı yağını ve tuzunu da ekleyip biraz kavuruyoruz.
İlk sıcaklığı gidince oda sıcaklığındaki yoğurda sarımsakla birlikte katıp karıştırıyoruz.
Servis tabağına önce sarımsaklı patlıcanı serip üzerine etli sosu seriyoruz. Maydanozla süsleyip servis ediyoruz.
Ev halkından patlıcan yemeyen olduğu için ben patlıcanları kenarlara koyup ortaya eti boşaltdış.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder