KREM KARAMELL
(4 kişilik )
500 ml süt
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket Vanilya
Karamel için
4 yemek kaşığı şeker
Krema malzemeleri süt, yumurta, un ve şekeri tencerede çırpıyoruz.Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pisiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçene kadar bekletiyoruz.
Teflon tavada yada cam tavada şekeri orta ateşte çok fazla kararmadan eritip hazırlıyoruz.
Cam kaselere sıcak sıcak birer kaşık karemel koyuyoruz.
Kemanın vanilyasını katıp çırptıktan sonra karemelli kaselerin üzerini krema ile dolduruyoruz. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün ters çevirerek servis ediyoruz. Bu ölçüde 4 porsiyon çıkıyor.
Bizi facebook'ta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bu güzel tarif için @elifsekman61 Teşekkürler
0 yorum:
Yorum Gönder