ÇiLEK RECELi
1 kilo çilek
500 gr. Gelier Zucker (2 plus 1)
1 yemek kaşığı tereyag (20gr.)
Çilekleri sudan geçirip saplarını kesiyoruz. Kağıt havlu üzerinde bir süre kurutup tencereye çileklerin yarısını dizip üzerine şekerin yarısını üzerine ekeleyip kalan çilekleri dizip şekerin kalanını üzerine boşaltıyoruz.
Gelier Zucker özel reçel şekeridir yurtdışında her yerde bulabilirsiniz.
4-5 saat beklettikten sonra kaynatıyoruz. Fokurdamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp üzerinin köpüğünü alıyoruz. Ocaktan alıp tereyağını ekleyip karıştırıyoruz . Sıcak sıcak Cam kavanoza doldurup serin bir yerde saklıyoruz.
ÇiLEK RECELI
500 gr çilek
1 kg.seker
1 çay kaşığının yarısı kadar limon tuzu
1 yemek kaşığı tereyağ
Çilekleri sudan geçirip saplarını kesip kağıt havlu üzerinde kurutuyoruz. Tencereye çileklerin yarısını koyup şekerin yarısını boşaltıp üzerine kalan çileği dizip kalan şekeri de üzerine boşaltıp 1 gece bekletiyoruz.
Ertesi gün pisiriyoruz. Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ilave edip köpüklerini kevgirle alıp 10-15 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz . Tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Soğuyunca cam kavonoza doldurup serin bir yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder