LAVAŞ
2 Su bardağı süt
1yemek kaşığı tuz
1kg.biraz fazla un
Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
Sütün icerisine tuzu katıp azar azar un ekleyerek güzel bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzdan 30 /40 adet yumak döküyoruz.Üzerine nemli bir bez kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu çay tabağı büyüklügünde açıp üzerine yağ sürüp diger açtıgımız hamuru kapatıyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.
Sonra hamurlarımızı tavanın büyüklüğünde açıyoruz.
Önceden ısıtılmış teflon tavada çift taraflı pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder