ÇIKOLATALI VE MUZLU YAŞ PASTA
26'lık kelepçeli kalıp içindir
(10-12 kişilik )
4 yumurta (oda sıcaklığında )
1 buçuk su bardağı (200 gr. )un
1 buçuk yemek kaşığı (30gr ) nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik (160gr )şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
Kreması için
1 litre süt
1 buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
80gr çikolata
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı Kakao
Süslemek için
1 paket kremşanti + 1 su bardağı soğuk süt
1 paket Kalpli çikolata
3-4 adet muz
●Öncelikle kremamızı pişirelimki Pandispanya pişene kadar soğusun
Süt, un şeker,nişasta ve kakaoyu tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz kaynayınca çikolatasını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak kremamızı soğutuyoruz.
●Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp krema kıvamına getiriyoruz. Krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
●Pandispanyaya başlamadan en az bir saat önce bütün malzemeleri hazırlayıp oda sıcaklığına ulaşmasını sağlıyoruz.
●Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ile birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
●Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup harca eleyerek ekleyip spatulayla yada mikserin en düsük ayarında karıştırarak yediriyoruz.
●Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Çırpma kabından akmayacak şekilde köpük yapıyoruz.
●iki harcı birlestirip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
●Kelepçeli kalıbımızın sadece tabanını tereyağla yağlayıp unluyoruz.
● Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
●Soguduktan sonra pandispanyayi kalıptan çıkarıyoruz.
Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesiyoruz.
Her kata krema ve dilimlenmiş muz dizip kalan krema ile bütün pastayı kaplıyoruz.
Üzerini istediginiz gibi süsleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder