PORTAKAL SOSLU CHEESECAKE
●Tabanı İçin
200gr.yulaflı bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
●Kreması için
2 paket (400gr) labne peyniri
1 paket (250gr )sıvı krema
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
3 yumurta
2 paket vanilya
●Portakal Sosu
2 su bardağı taze portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker (portakalın ekşiligine göre şekerini ayarlayın )
4-5 yemek kaşığı şeker (portakalın ekşiligine göre şekerini ayarlayın )
●Süslemek için
2 adet portakal
*Yulaflı Bisküviyi robottan geçirip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla ve cevizle yoguruyoruz. 24 'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip hazırladığımız harcı tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzlukta kremasını hazırlayana kadar bekletiyoruz.
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamı aldığında tek tek yumurtasını ekleyip çırpıyoruz. Un ve vanilyayı ekleyip sıvı kremayı katıp mikserle çırpıyoruz.
*Buzluktan çıkardığımız kalıba kremayı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 200'C sonra da hafif renk alana kadar 160'C pişiriyoruz.Cheesecakenizi kürdanla kontrol edip pistiginden emin olduktan sonra fırını kapatıp kapağını yarı açık bırakıyoruz.
Fırına yanmaz bir kapta su koymayı unutmayın cheesecake çatlamaması için
*Portakal suyunu nisasta ve sekeri tencereye boşaltıyoruz. Ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz.
*Cheesecake soğuduktan sonra portakal sosunu üzerine boşaltıp 15 dakika dışarda bekletip sonra buzdolabında bir kaç saat dinlendiriyoruz.Servis yapmadan önce portakal dilimlerini dizip sunuyoruz.
*Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder