Aksamüstünü biraz tatlı biraz tuzlu bol muhabbetle gecirmek isteyenlere çaylar benden ;)
KISIR
HAYDARİ
PORTAKAL YATAGINDA ELMALI KEREVIZ
PANKEK
CHEESCAKE
MIDYE KURABİYELER daha ne olsun;)
HAYDARİ
*1 dilim beyaz peynir
*6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
*2 diş ezilmiş sarımsak
*1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı nane
- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
ELMALI KEREVIZ
Portakal Yatağında Elmalı Kereviz
1 adet elma
Yarm kereviz
1 dìş sarımsak
250 gr.süzme yoğurt
100 gr.normal yoğurt
Tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
Elma ve kerevizi rendeliyoruz . Süzme yoğurdu , normal yoğurtla karıştırıp ezilmiş sarımsağı ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz . Rendelenmiş kereviz ve elmayı da ilave edip karıştırıyoruz .
Servis tabağına dilimlenmiş portakalları dizip üzerine salatamızdan birer dolu kaşık koyup üzerine maydanoz yada dereotu koyarak servise hazırlıyoruz . Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
KISIR
1kase ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ...
1çay kaşığının ucu ile limon tuzu
1tatlı kaşığı kuru reyhan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıcak su
Salatası için
1 adet marol
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
3-4 adet yesil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce bulguru yağ salça limon tuzu, reyhan ve sıcak suyla birlikte karıştırıp teflon tavada orta ateste arada bir karıştırarak pisiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kısıp baharatlarını ilave edip ince bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp, suyu çektikten sonra dogruyoruz.
İnce bulgurla salatayı geniş bir kapta birleştirip yağını da ekleyip karıştırıyoruz.
Taze üzüm yaprağı yada marolla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
PANKEK
3 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker ( damak tadınıza göre şeker oranını ayarlayabilirsiniz )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
- Yumurtaları kırıp şekerle birlikte çırpıyoruz.
- Sıvı malzemeleri sırayla ekliyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpıyoruz.
- Kek kıvamından biraz daha koyu bir harç yapıyoruz.
- Teflon tavamızı ocakta ısıtıyoruz.
- Pankekten birer küçük kepçe harç alıp sıcak tavamıza resimdeki gibi döküp kepçenin tersi ile hafif bastırarak yayıyoruz.
- Spatulayla pişen pakekleri çeviriyoruz.
- Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
ORMAN MEYVELİ CHEESECAKE
● Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı
1 çay bardağı ceviz
●Ara Kreması için
600gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı(200gr.) şeker
2 yemek kaşığı (60gr ) un
1 paket vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )
●Üzerinin Sosu için
400gr.Dondurulmuş Orman Meyvesi
2 tepeli yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
●Bisküvileri ve cevizi robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
● 26'lık kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
● Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
●Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
●Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırarak kırıyoruz
●Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
●Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
●Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
●Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
●Dondurulmuş meyvelerin üzerine şekeri boşaltıp yarım saat bekletiyoruz .Nişasta ve suyu karıştırıp meyveye ekliyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.
●Cheesecake üzerine ılık sosu döküp buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.
●Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
MİDYE KURABİYE
125 gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Un
Süslemek için
50 gr.cikolata
2 yemek kaşığı sıvı krema
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Nutella
Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu sıkıp kabarttıktan sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz küçük toplar yapıyoruz.
Resimdeki gibi derin çizgili saklama kabı kapağı (tupperware kapakları çok uygun) yardımıyla hamurları bastırıp dikkatlice kaldırarak şekilleri yapıp fırın tepsisine diziyoruz. Her şekil çift olacak şekilde hamurunuzu pay edin.
Önceden ısıtılmış fırında 180'C hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Soğuyan Kurabiyelerin ortasına birer çay kaşığı nutella sürüp şekiller denk gelecek şekilde iki kurabiyeyi kapatıyoruz.
Çikolatayı sıvı krema ile eritiyoruz.Kurabiyeleri erimiş çikolataya batırıp sonra antepfıstiığına veya hindistan cevizine batırıp kurabiyeleri tamamlıyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder