KALAMARLI KARİDESLİ MAKARNA
1 paket Barilla cubuk makarna
Sosu için
4-5 adet orta boy karides
1 adet kalamar
2 tane domates
2-3 dal taze reyhan
2-3 dis sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber, pul biber
Karidesleri kabuklarını kesip temizledikten sonra küçük küçük dogruyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup dogruyoruz.
Sarımsak ve reyhannı kıyıyoruz.
Kalamarları doğuyoruz. Teflon tavayı ocakta kızdırıp içerisine doğranmıs kalamarları atıp suyunu salana kadar ileri geri hoplatıp kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu çektikten sonra karidesleri
tereyağını ve sarımsagını koyup tavayı hoplatarak pisiriyoruz.Karidesler hafif pembelesince domatesini katıyoruz.
Tuzunu, karabiber ve pul biberini ekleyip kısa süreli kaynatıp Sosumuzu hazırlıyoruz.
çubuk makarnayı haşlayıp süzüp sosun içerisine katıyoruz kısa süreli sosla birlikte pişirip servis ediyoruz.
Kalamarı özellikle ayrı tavada hafif pisiriyorum kokuları birbirine karismaması için
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder