KREMALI ÇİLEK SOSLU CHEESCAKE
●Tabanı İçin
200gr.yulaflı bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
●Kreması için
2 paket (400gr) labne peyniri
1 paket (250gr )sıvı krema
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
●Çilek Sosu için
250 gr çilek
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
●Süslemek için
1 paket kremşanti +1 su bardağı soğuk süt
*Yulaflı Bisküviyi robottan geçirip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla ve cevizle yoguruyoruz. 24 'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip hazırladığımız harcı tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzlukta kremasını hazırlayana kadar bekletiyoruz.
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamı aldığında tek tek yumurtasını ekleyip çırpıyoruz. Un ve vanilyayı ekleyip sıvı kremayı katıp mikserle çırpıyoruz.
*Buzluktan çıkardığımız kalıba kremayı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 200'C sonra da hafif renk alana kadar 160'C pişiriyoruz.Cheesecakenizi kürdanla kontrol edip pistiginden emin olduktan sonra fırını kapatıp kapağını yarı açık bırakıyoruz.
Fırına yanmaz bir kapta su koymayı unutmayın cheesecake çatlamaması için
*Çileklerin üzerine suyu koyup püre haline gelene kadar blenderden geçirip tencereye boşaltıyoruz. Nişastasını katıp ocaktakıvam alana kadar pişiriyoruz.
*Kremsantiyi soguk sütle çırpıyoruz ve krema torbasına yarısını dolduruyoruz
*Cheesecake soguduktan sonra kalan kremsantiyi cheesecake üzerine sürüp çilek sosunu üzerine boşaltıyoruz.
*Kremsanti ile süsleyip buzdolabında bir gün bekletiyoruz.
*Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder