Kara Elmas Kurabiyesi
Ağızda dağılan yapımı kolay , sunumu güzel lezzetiyle tartışılmaz bir kurabiye
Malzemeler ( 60 tane)
200gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Süslemek için
100 gr. Toz şeker
Oda sıcaklığında nutella yada fındık ezmesi
Oda sıcaklığındaki tereyağ , sıvıyağı ve pudra şekerini yoğuruyoruz.
Yumurtasını kırıp kakao, kabartma tozu ve vanilyayı katıp karıştırıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp orta kısmına bastırıyoruz.
Bütün hamuru yuvarladıktan sonra toz şekeri geniş ve çukur bir tabağa boşaltıp kurabiyeleri şekere bulayıp fırın yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize aralıklarla diziyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 160'C pişiriyoruz.
Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra krema torbasına nutella yada fındık ezmesi koyup kurabiyelerin ortasına sıkıp servis ediyoruz.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Kurabiyeler bi harika. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder