Hastalıkta da sağlıkta da insan gerek insana
Ekmeğinizi bölmezseniz rızkınız çoğalmaz
Güzel dostlar iyiki varlar
ORMAN MEYVELİ CHEESCAKE
KAŞIK DÖKMESİ
HAYDARİ
YER LAHANASI (KOHLRABİ)YOGURTLUSU
KISIR
MİDYE KURABİYE
KANDİL SİMİTİ
ORMAN MEYVELİ CHEESECAKE
● Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı
1 çay bardağı ceviz
●Ara Kreması için
600gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı(200gr.) şeker
2 yemek kaşığı (60gr ) un
1 paket vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )
●Üzerinin Sosu için
400gr.Dondurulmuş Orman Meyvesi
2 tepeli yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
●Bisküvileri ve cevizi robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
● 26'lık kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
● Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
●Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
●Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırarak kırıyoruz
●Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
●Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
●Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
●Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
●Dondurulmuş meyvelerin üzerine şekeri boşaltıp yarım saat bekletiyoruz .Nişasta ve suyu karıştırıp meyveye ekliyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.
●Cheesecake üzerine ılık sosu döküp buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.
●Afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/orman-meyveli-cheesecake.html
KISIR
1kase ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ...
1çay kaşığının ucu ile limon tuzu
1tatlı kaşığı kuru reyhan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıcak su
Salatası için
1 adet marol
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
3-4 adet yesil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce bulguru yağ salça limon tuzu, reyhan ve sıcak suyla birlikte karıştırıp teflon tavada orta ateste arada bir karıştırarak pisiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kısıp baharatlarını ilave edip ince bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp, suyu çektikten sonra dogruyoruz.
İnce bulgurla salatayı geniş bir kapta birleştirip yağını da ekleyip karıştırıyoruz.
Taze üzüm yaprağı yada marolla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
KISIR
1kase ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ...
1çay kaşığının ucu ile limon tuzu
1tatlı kaşığı kuru reyhan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıcak su
Salatası için
1 adet marol
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
3-4 adet yesil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce bulguru yağ salça limon tuzu, reyhan ve sıcak suyla birlikte karıştırıp teflon tavada orta ateste arada bir karıştırarak pisiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kısıp baharatlarını ilave edip ince bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp, suyu çektikten sonra dogruyoruz.
İnce bulgurla salatayı geniş bir kapta birleştirip yağını da ekleyip karıştırıyoruz.
Taze üzüm yaprağı yada marolla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/kisir.html
HAYDARİ
Her türlü et yemeğinin yanında, kumpirin içerisinde hatta cipslerin yanına bile hazırlayabileceğiniz nefis ve kolay bir mezemiz var.
Bugün iş yerinde 4 kg.hazırladım festivalde dip sos olarak kullanılacak.
Tarife bir göz atalım mı?
1 dilim beyaz peynir
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/07/haydari.html
KAŞIK DÖKMESİ
2 adet yumurta
1 su bardağı (250gr )yoğurt
Yarım çay bardağı (40gr.) Sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı ucuyla tuz
1 su bardağı (150gr ) un
2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
Yarım domates
Bir tutam maydanoz
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırpıyoruz. Tuzunu kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
Ununu azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Domatesi küp küp doğrayıp suyunu sıkıp harca katıyoruz. Peynir ve maydanozu da ilave edip karıştırıyoruz.
Teflon tavayı orta ateşte ısıtıyoruz. Tavaya birer kaşık harç döküp alt kısmı hafif renk alınca tavanın ortasına bir çay kaşığı sıvıyağ koyup Kaşık dökmelerini çeviriyoruz. Kahvaltı yada beş çayında servis ediyoruz afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/09/kasik-dokmesi.html
YER LAHANASI (KOHLRABİ )
Türkiyede var mı bilmiyorum tadı çok lezzetli sağlıklı bir sebze diyebilirim. Yoğurtla birleşince de yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.
2 kişilik
1 adet kohlrabi
300 gr.suzme yogurt
Tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
Salata tozu (isteğe bağlı)
1 kasık mayonez (isteğe bağlı)
Üzerine
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Kohlrabi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdun içerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş kohlrabi üzerine boşaltıyoruz.
Yağı ısıtıp naneyi biraz kavurup üzerine boşaltıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/yer-lahanasi-kohlrabi-yogurtlusu.html
MİDYE KURABİYE
125 gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Un
Süslemek için
50 gr.cikolata
2 yemek kaşığı sıvı krema
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Nutella
Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu sıkıp kabarttıktan sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz küçük toplar yapıyoruz.
Resimdeki gibi derin çizgili saklama kabı kapağı (tupperware kapakları çok uygun) yardımıyla hamurları bastırıp dikkatlice kaldırarak şekilleri yapıp fırın tepsisine diziyoruz. Her şekil çift olacak şekilde hamurunuzu pay edin.
Önceden ısıtılmış fırında 180'C hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Soğuyan Kurabiyelerin ortasına birer çay kaşığı nutella sürüp şekiller denk gelecek şekilde iki kurabiyeyi kapatıyoruz.
Çikolatayı sıvı krema ile eritiyoruz.Kurabiyeleri erimiş çikolataya batırıp sonra antepfıstiığına veya hindistan cevizine batırıp kurabiyeleri tamamlıyoruz.
Afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınızhttps://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/midye-kurabiye-125-gr.html
HAYDARİ
Her türlü et yemeğinin yanında, kumpirin içerisinde hatta cipslerin yanına bile hazırlayabileceğiniz nefis ve kolay bir mezemiz var.
Bugün iş yerinde 4 kg.hazırladım festivalde dip sos olarak kullanılacak.
Tarife bir göz atalım mı?
1 dilim beyaz peynir
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/07/haydari.html
KAŞIK DÖKMESİ
2 adet yumurta
1 su bardağı (250gr )yoğurt
Yarım çay bardağı (40gr.) Sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı ucuyla tuz
1 su bardağı (150gr ) un
2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
Yarım domates
Bir tutam maydanoz
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırpıyoruz. Tuzunu kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
Ununu azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Domatesi küp küp doğrayıp suyunu sıkıp harca katıyoruz. Peynir ve maydanozu da ilave edip karıştırıyoruz.
Teflon tavayı orta ateşte ısıtıyoruz. Tavaya birer kaşık harç döküp alt kısmı hafif renk alınca tavanın ortasına bir çay kaşığı sıvıyağ koyup Kaşık dökmelerini çeviriyoruz. Kahvaltı yada beş çayında servis ediyoruz afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/09/kasik-dokmesi.html
YER LAHANASI (KOHLRABİ )
Türkiyede var mı bilmiyorum tadı çok lezzetli sağlıklı bir sebze diyebilirim. Yoğurtla birleşince de yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.
2 kişilik
1 adet kohlrabi
300 gr.suzme yogurt
Tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
Salata tozu (isteğe bağlı)
1 kasık mayonez (isteğe bağlı)
Üzerine
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Kohlrabi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdun içerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş kohlrabi üzerine boşaltıyoruz.
Yağı ısıtıp naneyi biraz kavurup üzerine boşaltıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/yer-lahanasi-kohlrabi-yogurtlusu.html
MİDYE KURABİYE
125 gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Un
Süslemek için
50 gr.cikolata
2 yemek kaşığı sıvı krema
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Nutella
Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu sıkıp kabarttıktan sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz küçük toplar yapıyoruz.
Resimdeki gibi derin çizgili saklama kabı kapağı (tupperware kapakları çok uygun) yardımıyla hamurları bastırıp dikkatlice kaldırarak şekilleri yapıp fırın tepsisine diziyoruz. Her şekil çift olacak şekilde hamurunuzu pay edin.
Önceden ısıtılmış fırında 180'C hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Soğuyan Kurabiyelerin ortasına birer çay kaşığı nutella sürüp şekiller denk gelecek şekilde iki kurabiyeyi kapatıyoruz.
Çikolatayı sıvı krema ile eritiyoruz.Kurabiyeleri erimiş çikolataya batırıp sonra antepfıstiığına veya hindistan cevizine batırıp kurabiyeleri tamamlıyoruz.
Afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınızhttps://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/midye-kurabiye-125-gr.html
KANDIL SİMİDİ
125 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı ucu ile mahlep
1 çay kaşığından az tuz
2 -3 su bardağı un
Üzeri için
Yumurta beyazı
Kavrulmuş susam
Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu sıkıp kabarttıktan sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp simit şeklini veriyoruz.
Bütün hamura aynı şekilde şekillendirip simitleri yumurtaya batırıp sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınızhttps://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/kandil-simiti.html
0 yorum:
Yorum Gönder