Lavaş Ekmeği
1 kg. Un
Yaş mayanın dörtde biri
Tuz
Ilık su
LAVAŞ ekmeginizi kendiniz yapın hazır paketlerdeki katkı maddeleri sağlığınızla oynuyor. Hangi ekmek 2 yıl bozulmadan kalabilirki? Paketlerin üzerindeki raf ömürlerinin uzun olması bile şüphe uyandırıyor.
-Unumuzu yoğurma kabına koyup ortasını açıyoruz .Maya ve tuzu katıp azar azar su ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yoğuruyoruz.
-Hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar döküyoruz. Üzerine nemli bir mutfak bezi ile örtüyoruz.
- Yumakları servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İster pizza tavasında, lahmacun makinasında yada teflon tavada fazla bekletmeden (kurutmadan) arkalı önlü pişiriyoruz.
- Pişirdigimiz lavaş ekmeklerini sofra bezine sarıyoruz. Piştikten sonra da kurumasını engellemiş oluruyoruz.
- İsterseniz fazla yapıp buzluğunuzda saklayabilirsiniz.
-Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder