Her türlü et yemeğinin yanında, kumpirin içerisinde hatta cipslerin yanına bile hazırlayabileceğiniz nefis ve kolay bir mezemiz var.
Bugün iş yerinde 4 kg.hazırladım festivalde dip sos olarak kullanılacak.
Tarife bir göz atalım mı?
1 dilim beyaz peynir
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
1 yorum:
Yorum Gönder