HUMUS
Türk Mutfağının soğuk mezeleri harika oluyor. Ana yemeğe başlamadan karnınız doyuyor. Bizim evde de masada mutlaka salata dışında bir meze bulunmaktadır. Ayrıca fazla miktarda yapıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Bugünki mezemiz de nefis oldu tarife bir göz atalım mı?
2 Su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağından bir parmak eksik Tahin
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
1 su bardağı ılık su
Üzeri için
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
bir tutam yeşil maydanoz
Haşlanmış nohutları metal süzgeçe koyup avucunuzla süzgeçe sürterek nohutun kabuklarının çıkmasını sağlayın.
Nohutları robota koyup önce bir tur çekiyoruz robotu açıp kenarlarını sıyırıp tekrar yüksek ayarda çırpıyoruz. Tekrar robotu açıp ılık suyun yarısını ekleyip nohutları pürüzsüz olarak çekiyoruz.
Başka bir kapta tahin, zeytinyağı sarımsak ve limonu çırpıyoruz. Tuzunu ve kimyonunu ekleyip karıştırıyoruz.
Püre haline gelen nohutları sosa ekleyip karıştırıyoruz.
Kalan ılık suyuda ilave edip humusu biraz inceltiyoruz.
Tereyağ ile pul biberi yağ tavasında biraz kavuruyoruz.
Servis tabagına aldığımız humusun üzerine tereyağını döküp biraz maydanoz ekeleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder