TARATOR (Cevizli ve Tahinli )
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
8-10 dal maydanoz
1 kaşe süzme yoğurt (250-300gr.)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1tutam tuz
İsteğe bağlı bir tutam acı pul biber
Tahinli ve cevizli Taratoru ister kahvaltıda, ister atıştırmalık ekmek üstüne yada davet sofralarınızda soğuk meze olarak kullanabileceğiniz pratik bir lezzet. Malzemeleri her evde bulunabilecek olan Tarator isteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilir yada bol acılı yapabilirsiniz
Maydanozu bol suyla yıkayıp ince ince kıyıyoruz, Bütün malzemeleri geniş bir kapata güzelce karıştırıyoruz. Zeytinyağını ister içine isterseniz servis ederken üzerine de dökebilirsiniz. Servis tabağına aldığımız mezemizi bir dal maydanoz yada dereotu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder