*2 adet kabak
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada badem
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Tuz , karabiber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı su
*Nane
*300gr süzme yoğurt
*2 diş sarımsak
*Bir tutamkıyılmış dereotu
Kabakları rendeliyoruz. Teflon tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra ceviz veya bademi ekleyip karıştırıyoruz.
Süzme yoğurtun içerisine sarımsağı ezip baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz.
İçerisine kavurdugumuz kabağı ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
Tereyağını eritip salçayı biraz kavurup nanesini atıyoruz suyunu ilave edip biraz soğuduktan sonra Kabak yoğurtlusunun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun .
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder