BEŞ ÇAYINDA BEŞ AYRI LEZZET
• Portakal Yatağında Elmalı Kereviz
• Patatesli Çiğ Köfte
• Meyveli ve Cevizli Kek
• İki Renkli Kurabiye
• Gül Böreği
PORTAKAL YATAĞINDA ELMALI KEREVİZ
1 adet elma
Yarm kereviz
1 dìş sarımsak
250 gr.süzme yoğurt
100 gr.normal yoğurt
Tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
Elma ve kerevizi rendeliyoruz . Süzme yoğurdu , normal yoğurtla karıştırıp ezilmiş sarımsağı ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz . Rendelenmiş kereviz ve elmayı da ilave edip karıştırıyoruz .
Servis tabağına dilimlenmiş portakalları dizip üzerine salatamızdan birer dolu kaşık koyup üzerine maydanoz yada dereotu koyarak servise hazırlıyoruz .
Detayli Resim ve tarif icin linki tiklayiniz http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/01/portakal-yataginda-elmali-kereviz.html
PATATES KÖFTESİ Yada PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE
6 adet orta boy patates
2 buçuk su bardağı ince bulgur
Bir demet maydanoz
1 adet kuru soğan yada 1 demet yeşil soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çiğ köfte baharatı
2 yemek kaşığı isot
1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ/zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Patatesleri kabuklarını soyup dilimleyip haslıyoruz .Haşlanan patatesin suyunu süzüp kaşıkla eziyoruz içine ince bulguru ekleyip salçasını katıp karıştırıyoruz. İnce bulgurlar yumuşayana kadar bekletiyoruz.
Sırayla baharatlarını, limonunu ekleyip yoguruyoruz.
Soğanı ve sarımsağı ilave edip iyice yoğuruyoruz en son maydonuzunu ekleyip ister çiğ köfte şeklinde isterseniz resimdeki gibi sekillendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun olsun.http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/11/patates-koftesi-yada-patatesli-cig-kofte.html
MEYVELİ VE CEVİZLİ KEK
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket kekler için karışık meyve
Un
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Sütü sıvıyağı ekleyip vanilya ve kabartma tozunu katıp ununu azar azar eleyerek ilave ediyoruz.
Kekin kıvamı ayarkadıktan sonra harcımızın içerisine meyve parçalarını katıp karıştırıyoruz.
Silikon kabı ıslatıp cevizi kalıbın tabanına seriyoruz harcı kalıba boşaltıp üzerine önceden ısıtılmış fırında
175'C pişiriyoruz. Afiyet olsun http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/11/meyveli-cevizli-kek.html
İKİ RENKLİ KURABİYE
250gr tereyağı yada margarin...
GÜL BÖREKLER
4 adet taze yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
İç Harcı
1 kase beyaz peynir
Üzerine
1 adet yumurta
Bir tutam çörekotu
Yoğurtla sıvıyağı çırpıyoruz. Yufkaları mutfak tezgahına yayıp dörde kesiyoruz.
Yoğurtlu Sosu fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz
Resimdeki gibi kestigimiz yufka parçalarını elimizle çeviriyoruz ortasına biraz peynir koyup yufkanın kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Dikkatlice böreği ters çevirip yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize diziyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerine yumurta sürüp çörekotunu serpistiriyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz
Afiyet olsun http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/02/gul-borekler.html
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ/zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Patatesleri kabuklarını soyup dilimleyip haslıyoruz .Haşlanan patatesin suyunu süzüp kaşıkla eziyoruz içine ince bulguru ekleyip salçasını katıp karıştırıyoruz. İnce bulgurlar yumuşayana kadar bekletiyoruz.
Sırayla baharatlarını, limonunu ekleyip yoguruyoruz.
Soğanı ve sarımsağı ilave edip iyice yoğuruyoruz en son maydonuzunu ekleyip ister çiğ köfte şeklinde isterseniz resimdeki gibi sekillendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun olsun.http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/11/patates-koftesi-yada-patatesli-cig-kofte.html
MEYVELİ VE CEVİZLİ KEK
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket kekler için karışık meyve
Un
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Sütü sıvıyağı ekleyip vanilya ve kabartma tozunu katıp ununu azar azar eleyerek ilave ediyoruz.
Kekin kıvamı ayarkadıktan sonra harcımızın içerisine meyve parçalarını katıp karıştırıyoruz.
Silikon kabı ıslatıp cevizi kalıbın tabanına seriyoruz harcı kalıba boşaltıp üzerine önceden ısıtılmış fırında
175'C pişiriyoruz. Afiyet olsun http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/11/meyveli-cevizli-kek.html
İKİ RENKLİ KURABİYE
250gr tereyağı yada margarin...
1çorba kaşığı yogurt
1yumurta
1 bucuk su bardağı pudra şekeri
1paket vanilya
1paket kabartma tozunu
1yemek kaşığı limonsuyu
un
2-3 yemek kaşığı kakao
Margarin, yoğurt ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz.
1yumurta
1 bucuk su bardağı pudra şekeri
1paket vanilya
1paket kabartma tozunu
1yemek kaşığı limonsuyu
un
2-3 yemek kaşığı kakao
Margarin, yoğurt ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz.
Pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip kabartma tozunun üzerine limon suyunu sıkıp biraz kabarmasını bekliyoruz.
Daha sonra karıştırıp ununu katmadan yumuşak harcı ikiye bölüp bir tanesine kakao ekleyip azar azar un ilave ederek iki ayrı hamuru ele yapışmayacak sekilde yoguruyoruz.
Hamurları ayrı ayrı bir cm inceliginde açıp çay bardağı ağzı ile kesip resimdeki gibi katkat dizip biraz bastırarak ortadan ikiye keserek gül şekli verdigimiz kurabiyemizi önceden ısıtılmış fırında 190 ‘C 15dakika pişiriyoruz afiyet olsun.http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/iki-renkli-kurabiye.html
Hamurları ayrı ayrı bir cm inceliginde açıp çay bardağı ağzı ile kesip resimdeki gibi katkat dizip biraz bastırarak ortadan ikiye keserek gül şekli verdigimiz kurabiyemizi önceden ısıtılmış fırında 190 ‘C 15dakika pişiriyoruz afiyet olsun.http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/iki-renkli-kurabiye.html
GÜL BÖREKLER
4 adet taze yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
İç Harcı
1 kase beyaz peynir
Üzerine
1 adet yumurta
Bir tutam çörekotu
Yoğurtla sıvıyağı çırpıyoruz. Yufkaları mutfak tezgahına yayıp dörde kesiyoruz.
Yoğurtlu Sosu fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz
Resimdeki gibi kestigimiz yufka parçalarını elimizle çeviriyoruz ortasına biraz peynir koyup yufkanın kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Dikkatlice böreği ters çevirip yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize diziyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerine yumurta sürüp çörekotunu serpistiriyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz
Afiyet olsun http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/02/gul-borekler.html
0 yorum:
Yorum Gönder