KOKEREÇ (Çakma 😊)
Herkes sevmez biliyorum ama bazıları için çok özeldir.Ben kokereçe bayılırım malesef Avusturyada bağırsak bulmak imkansız bende her ne kadar gerçeğinin yerini tutmasa da evde işkembeden kokereç lezzetini yakalamayı başardım.
Kokoreç sevenler denedi ve tam notu aldım.
1 kg. temizlenmiş kuzu işkembe
2 diş sarımsak
100gr.tereyağı yada 1 küçük kase kuyruk yağı
Kekik, kimyon, karabiber, kimyon, pul biber, tuz
Öncelikle işkembeyi haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgeçten süzüp keskin bir bıçakla minik minik kıyıyoruz.
Teflon tavaya tereyağını yada kuyruk yağını eritip üzerine işkembeleri koyuyoruz orta ateşte karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine dövülmüş sarımsakları ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz çok kuru olursa biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.
Ekmekleri tost makinesinde ısıtıp içerisine kavrulmuş işkembe yi doldurup isteğe bağlı olarak domates yada soğan da ekleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
4 yorum:
Kokoreçi görünce dayanamadım :) ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim
Kokoreçi görünce dayanamadım :) ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim
Tadanlar begeniyor, dana iskembesiyle daha güzel oluyor
хотя его долго готовить но он очень вкусный
Yorum Gönder