Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KUMLU PASTA




KUMLU PASTA

Keki için:

3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1, 5 su bardağı un

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr bitter çikolata

Üzeri için:

1 paket kakaolu yada yulaflı bisküvi

Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır ve beyazlaşıp kabarıncaya kadar mikserle yüksek devirce çırpılır.Sıvıyağ ve süt eklenerek karıştırılır.Elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek spatula ile dikkatlice karıştırılır.
Ben kelepceli 26 lık kalıp kullandim isteyenler Dikdörtgen borcam da kullanabilir.
Kek harcı bosaltiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Pisen kekin üzeri kaşık yardımıyla sütle ıslatılır, ılımaya bırakılır.
Krema için; Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve kakao alınır topak kalmayacak şekilde karıştırılır.Ocağa alınır orta ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşması sağlanır.Kaynamaya gelince 2 dakika daha karıştırılır.Ocaktan alınır içerisine tereyağ, çikolata ve vanilya eklenerek karıştırılır.Krema blanderdan geçirilir.Ilınan kekin üzerine sıcak krema kepçe yardımı ile dökülür.Oda sıcaklığına gelmesi beklenir.Bisküviler mutfak robotundan geçirilerek toz haline getirilir.Ilınmış olan kekin üzerine kaşıkla dökülür.Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirilir.Ben süslemek icin antepfıstığı ve cakıl cikolata kullandım istediginiz gibi süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f