Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı(250 ml.) süt
1 su bardağından iki parmak eksik (150gr)şeker
125 gr.eritilmis margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket limonsekeri (yada 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi veya 1 tüp limon aroması)
1 paket pastalar icin karışık meyve
Üzeri için
3-4 yemek kaşığı iri çekilmiş badem
Yapılışı
Bu keki her yedigimde limon aroması damakta harika bir tat bırakıyor.Mutlaka denemelisiniz.
Limon şekeri (zitronenzucker) marketlerin pasta malzemeleri satılan reyonlarinda bulabilirsiniz.Genelde Avrupa da yılbaşına yakın marketlerde daha çok satışı oluyor.
Pasta meyvesi bulamayanlar 2 tane kuru kayısı, 1 tane kuru incir ,10~15 adet üzüm kurusunu sıcak suda bir süre bekletip sonra küçük parçalar halinde doğrayıp kek için kullanabilirler
★Yumurtaları mikserin yüksek ayarında köpürene kadar çırpıyoruz.
★Ilık sütünü ve şekerini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
★Limon şekerini tereyağını ve sıvıyağını ilave ediyoruz.
★Kabartma tozunu katıp azar azar un eklerken mikserle orta hızda çırpmaya devam ediyoruz.
★Kekimizin kıvamı olduğunda meyvelerini ekleyip düşük ayarda bir süre daha çırpıp kekimizi hazırlıyoruz.
★Silikon kek kabının taban kısmını biraz yağlayıp kırık bademleri serpistiriyoruz üzerine hazırladığımız keki boşaltıyoruz.
★
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder