GELIN PASTASI
4 Yumurta
1 Su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KEKI ISLATMAK İÇİN
3 su bardağı süt
MUHALLEBISI İÇİN
1 litre süt
1 Su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 poset toz krem santi
ŞERBETI İÇİN
3 Su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
ÜZERİ İÇİN
Hindistancevizi
Çilek
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz .Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu eleyerek ekliyoruz.
Kare Borcam tepsiye harcımızı boşaltıyoruz önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz.
Muhallebi için kremsanti haric tum malzemeyi tencerede birleştirip karıştırarak pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra kremsantiyi ekleyip çırpıyoruz.
1 bardak sütü ısıtıp sekeri icerisinde eritiyoruz.Kalan sütüde ekleyip karıştırıyoruz.
Soğuyan kekin üzerine sütlü şerbeti boşaltıyoruz.
Kremasını döküp spatulayla düzeltiyoruz.
Hindistancevizini serpiştirip çiçeklerle süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook/mutfakkeyfim.com
0 yorum:
Yorum Gönder