*SEBZELİ KÖFTE
*ŞEHRİYE PİLAVI
*MISIR UNLU KARNIBAHAR KIZARTMASI
*YER LAHANASI(Kohlrabi)YOGURTLUSU
*ROKA SALATASI
SEBZELİ KÖFTE
Sebzeli Köfte
300 gr.yağlı kıyma
1 adet kapya biber
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2-3 yaprak ıspanak
3 diş sarımsak
1 çay bardağı ekmek içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon, karabiber, tuz ve isot
Kapya biberi kuru soğan sarımsak, patates ve ıspanak yapraklarını robotta cekiyoruz. Sık gözlü süzgeç boşaltıp suyunu iyice süzdürüyoruz.Süzülen sebze suyunu ben mercimek çorbasında kullandım.
Kıymayı yoğurma kabına koyup diğer malzemeleride ekleyip yoguruyoruz. İstediğiniz büyüklükte şekillendirip kızgın yağda kızartıyoruz.Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız.
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/10/sebzeli-kofte.html
ŞEHRİYE PİLAVI
2 su bardağı yıldız Şehriye
2 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
○ Şehriyenin yarısını tencerede sıvıyağla birlikte renk alana kadar kavuruyoruz.
○ Kalan şehriyeyide ekleyip karıştırıyoruz.
○ Sıcak suyunu ve tuzunu katıp karıştırıyoruz.
○ Tereyağını ekleyip pilavımızı pişmeye bırakıyoruz 15 dakikada hazır olacaktır
○ Afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/06/yildiz-sehriye-pilavi.html
MISIR UNLU KARNIBAHAR KIZARTMASI
2 kişilik
Yarım Karnıbahar
1 buçuk su bardağı mısır unu
1 yumurta
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Tuz karabiber pul biber
Kızartmak için bol sıvıyağ
Karnıbaharları istediginiz büyüklükte parçalıyoruz .
Yumurtayı yağ ve biraz tuzla çırpıyoruz.
Mısır ununun içerisine dilediğiniz baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Karnıbaharları yumurtaya batırıp mısır ununa bulayıp sebzelerimizi hazırlıyoruz.
Yağı karnıbaharları kapatacak kadar tencereye doldurup iyice ısındıktan sonra kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/misir-unlu-karnibahar-kizartmasi.html
YER LAHANASI (KOHLRABİ )
Türkiyede var mı bilmiyorum tadı çok lezzetli sağlıklı bir sebze diyebilirim. Yoğurtla birleşince de yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.
2 kişilik
1 adet kohlrabi
300 gr.suzme yogurt
Tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
Salata tozu (isteğe bağlı)
1 kasık mayonez (isteğe bağlı)
Üzerine
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Kohlrabi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdun içerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş kohlrabi üzerine boşaltıyoruz.
Yağı ısıtıp naneyi biraz kavurup üzerine boşaltıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/yer-lahanasi-kohlrabi-yogurtlusu.html
0 yorum:
Yorum Gönder