MARMELATLI KURABİYE
200 gr.tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyag
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Üzeri için
Ben Ahududu ve Kayısı marmelatı kullandım
Tereyağı ve sıvıyagı birlikte yoğuruyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini ekleyip tekrar yoğurup azar azar un ekleyerek ele yapışmayÜzeri için
an yumuşak bir hamur yoguruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğü200 gr.tereyağı
nde parçalar koparıp yuvarliyoruz.
Oklava ucu ile ortalarıni oyup fırın tepsisine yerleştiriyoruz
Hazırladığımız kurabiyeyi buzdolabına tepsi ile koyup 15 dakika sertlestiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 'C hafif renk alana kadar pisiriyoruz.
Orta boşluklara çay kaşığı yardımıyla marmelat doldurup servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder