KAFES POĞAÇA
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta (sarılarını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
1 paket kuru maya+1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Un
İç harcı için
1 kase beyaz peynir
1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz
1 su bardağı mor haşhaş
Süt, sıvıyağ ve yumurtanın beyazlarını çırparak karıştırıyoruz. Ilık suyun icine karıştırdığımı mayayı ekleyip şekerini tuzunu katıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküyoruz.
Bir iki tanede büyük yumak döküp oklava ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz .Kafes aparatiyla kesip bardak ağzıyla da yuvarlak şekiller verecek şekilde kesiyoruz.
Yumakları çay tabağı kadar açıp ortasına peynir harcından koyup kapatıp yuvarlıyoruz. Yumağı haşhaşa batırıp tepsiye yerlestiriyoruz üzerine hazırladığımız kafesini kapatıyoruz. Diğer hamurlarada aynı işlemi yapıp tepside 20 dakika daha mayalandırıyoruz.
Yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder