Bazlama
Haftasonu kahvaltılarında taze ekmek kokusuyla, böreksiz, poğacasız geçirirsem birşeyler eksik gibi hissediyorum ve masadan aç kalkıyorum ☺
Malzemeler
1 kase taze süt kaymagi
500gr un
1 buçuk su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya / yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
● Unumuzun ortasını açıyoruz içerisine tuzu atıyoruz.
● 1 bardak suyun içerisine maya ve şekeri eritip 5-10 dakika ön mayalanma yapıyoruz.
● Kabarcıklar oluştuktan sonra mayalı suyu unun ortasını döküp yavaş yavaş unla karıştırıyoruz suyu az gelirse biraz daha ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
●Hamurumuzun kurumaması icin zeytinyağı ile biraz yağlayıp üzerini kapatıp yarım saat mayalandırıyoruz.
● Mayalanan hamurdan 10-12 adet küçük yumak döküyoruz.
● Her yumağı elimizle açıp, icerisine süt kaymağı sürüp rulo yapıyoruz biraz bekletip tekrar açıyoruz önceden ısıttıgımız teflon tavada orta ateşte alt üst pişiriyoruz.
● Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder