Yumuşacık Pastane Poğaçası
Çoğu zaman poğaçaların sertlesmesinden şikayet ederiz , bazende yolluk olarak hazirlasakta boğazımıza düğüm düğüm oturur. Bu tarifi ben uzun araba yolculuklarında özellikle Türkiye yolculugumda yapıyorum yumuşaklıgı ve lezzeti bozulmuyor.
3 su bardağı ılık su (parmağınızla sıcaklığı hissedin )
1 buçuk su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yaş maya
Un
Yumaklara sürmek için
125gr tereyağ yada margarin
İçine sürmek için
1 su bardağı çekilmiş ceviz
(Peynir, patates, kıymalı da olur)
Üzerine sürmek için
2 yumurta sarısı
Susam
-Ilık su ile birlikte şeker ve mayayı katıp eritiyoruz, tuzunu atıp yağını ekliyoruz azar azar un ekleyerek ele yapışmayan fakat yoğurupken hamurun ılıklığını hissedeceğiniz bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
-Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 15 dakika daha dinlendiriyoruz.
-Yumakları tatlı tabağından biraz büyük açıp içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağ sürüp ceviz ekeliyoruz biraz bastırıp (cevizlerin dökülmesi için ) bir uçtan başlayarak sarıp rulo yapıyoruz.
-Rulomuzu ipe düğüm atar gibi düğümlüyoruz .
-Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz 3 tepsiye yakın çıkıyor tepsilerin üzerini nemli bezle örtüyoruz yarım saat daha mayalandırıyoruz.
-Pogacanın özelliği hamuru iyice mayalandırıp daha yumuşak olmasını sağlamak
-Yumurtasını sürüp susamını serpip önceden ısıttıgımız fırında 190'Cpisiriyoruz.
-Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Pastane poğaçası tarifi olurda yapılmaz mı. Ellerinize sağlık. Muhteşem görünüyor.
Yorum Gönder